Az ablakcsere sokak számára nagy megdöbbenést okoz, ugyanis az új nyílászárók beépítése után a falkávákon lehullott vakolat és számos sérülés jelentkezik. Erre a legtöbb ablakos cég nem hívja fel az ügyfelek figyelmét, előre nem kalkulált költségeket okozva ezzel megrendelőinek.

A legjobb, ha már az ablakcsere tervezésekor felkészülünk a fal sérüléseire, ugyanis a korszerű nyílászáró rendszerek már lényegesen keskenyebb profil-kialakításúak, mint a régebbi ablaktípusok. Sok esetben az ablakcsere után javítani kell a falsérüléseket – ez az egyik leggyakrabban igénybe vett szolgáltatásunk.

A gipszkarton-technológia kiválóan alkalmas a falsérülések eltüntetésére, ráadásul gipszkartonozással a nyílászárók környezetét is sokkal esztétikusabbá tehetjük. Egyszerűbb esetekben a gipszkarton lapok felragasztásával (száraz vakolás) orvosolható a probléma. Ha azonban régi ún. gerébtokos vagy pallótokos ablakokat cseréltek otthonában, elképzelhető, hogy profilvázra épített gipszkartonnal érhető el a tökéletes minőségű falkáva.

Cégünk vállalja a régi típusú, belső tokos redőnyök helyének esztétikus eltüntetését is, természetesen megfelelő hőszigetelő anyaggal kitöltve a falban lévő üreget.

Falkáva javítása gipszkarton szereléssel (profilvázra szerelt gipszkarton esetén):

Tapéta visszavágása
Az UD és CD profilokból álló “keret” dübelekkel való rögzítése
A keret kitöltése hőszigetelő anyaggal (ha szükséges)
Kívánt szélességű gipszkarton “csíkok” levágása
A gipszkarton csíkok rögzítése a kerethez csavarokkal
Ha a gipszkarton a helyére került, következik a hézagolás. Ezt dupla gletteléssel és a pozitív éleknél élvédőzéssel végzünk. A gipszkarton borítású falkáva festésre előkészítve kerül átadásra.

Kérdése, észrevétele van? Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén, vagy kérje azonnali online árajánlatunkat!
Csatoljon az ajánlatkéréshez fotókat is, hogy szakembereink még nagyobb pontossággal megbecsülhessék az elvégzendő munka anyag- és erőforrás szükségleteit.