A gipszkarton álmennyezet ideális megoldás esztétikátlanul zsaluzott födémek esetén, ahol idő- és munkaigényes lenne a vakolás. A gipszkarton álmennyezet kiváló régi, repedezett, behajlott mennyezetek, kábelek eltüntetésére. Ha túl nagy a belmagasság, alacsonyabbra varázsolhatjuk a helyiséget a gipszkarton álmennyezet segítségével. Hang és hőszigetelés elhelyezésére is alkalmas.

A gipszkarton álmennyezet építés folyamata:

– Elvégezzük a tervezett álmennyezet szintezését
– Csapózsinórral kijelöljük a gipszkarton álmennyezet helyét
– Az UD és CD profilokból álló “keretet” dübelekkel rögzítjük
– A fő tartó elemeket függesztő huzalokkal rögzítjük a meglévő födémhez
– Elhelyezzük a belső merevítést szolgáló CD profilokat
– Elhelyezzük a szigetelőanyagot a gipszkarton álmennyez felett
– Gipszkarton táblákkal lezárjuk az álmennyezetet

A gipszkarton álmennyezet elkészülte után következik a hézagolás, amit kétszeri gletteléssel kiegészítve végzünk. A gipszkarton álmennyezet gyakorlatilag festésre előkészítve kerül átadásra.

Igény esetén kazettás álmennyezetek építését is vállaljuk. A 600×600 mm-es kazettákból álló álmennyezet többféle felületi struktúrával kérhető. A kiváló minőségű gipszkarton alapanyag pontos kontúrokat biztosít, a vákuumtechnológiával készült festés pedig ragyogóan fehér felületet ad. További előnye, hogy az összeállítás után nem igényel további munkálatokat (glettelés, festés), illetve a felszerelés után a későbbiekben bármikor elbontható.

A kazettás álmennyezet kiválóan alkalmazható modern irodaházak, oktatási intézmények, szabadidőközpontok, irodák, kórházak és nagyterű csarnokok álmennyezeteként.

Ha kérdése, észrevétele merülne fel a gipszkarton álmennyezet építéssel kapcsolatban, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén.

Ha már pontosan tudja, hogy milyen méretű és kialakítású álmennyezetre van szüksége, kérjen azonnali on-line árajánlatot űrlapunk segítségével!