+ 36 20 321 1015

+ 36 30 354 6221

H-P: 9:00-17:30

+ 36 20 321 1015

+ 36 30 354 6221

Tetőtér beépítés

A gipszkarton ideális alapanyag a tetőtér beépítésére. Mivel hő és nedvesség miatti tágulása, vetemedése minimális, a nagy egybefüggő felületeken is repedésmentes, jó minőségű burkolat készíthető belőle. Gipszkartonozással gyorsan és kedvező áron kivitelezhető bármilyen elképzelés.

A tetőtér beépítés praktikus megoldás meglévő épületeknél a lakótér bővítésére, ahol erre lehetőséget ad a belmagasság. Az alacsonyabb belmagasságú részeket pedig számos ötletes, kreatív belsőépítészeti megoldással hasznosíthatjuk.

Mire kell figyelni tetőtér beépítés esetén?

A hőszigetelésre és párazárásra kifejlesztett alapanyagok (szigetelőanyagok, impregnált gipszkarton lapok, gyári profilok és tartozékok, párazáró fólia) felhasználására érdemes odafigyelni, ha nem szeretnénk, hogy beázzon vagy télen hideg legyen a tetőtér.

Barkácsoló kedvűek maguk is nekifoghatnak a tetőtér beépítésnek, de a csomópontok megfelelő kialakítása, a jó minőségű anyagok helyes alkalmazása, a professzionális illesztések és a repedésmentes felületek létrehozása érdekében érdemesebb szakemberre bízni.

A tetőtér beépítés folyamata:

  • Vízszintes felületek (álmennyezetek) felépítése
  • Ferde tetősíkok befedése
  • Tetőtéri nyílászárók burkolása
  • Szerelt térdfalak, oromfalak felépítése
  • Aljzat betonozás – amennyiben szükséges

A szigetelés felrakása után a párazáró fólia elhelyezése következik, amelyet az illesztéseknél ragasztással teszünk folytonossá. Különösen oda kell figyelni a nyílászárók és hajlatok párazárására a penészedés, párásodás elkerülése érdekében.

A gipszkarton lapokat a tetőtérben szerelhetjük 1, 2 vagy 3 rétegben. A rétegszám növelésével nő a hőszigetelés, hangszigetelés, tűzállóság. Végezetül kétszeri gletteléssel, majd csiszolással tesszük teljessé a munkát.

Kérdése, észrevétele van a tetőtér beépítéssel kapcsolatban?
Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

A tetőtér beépítés árkalkulációja nagyban függ a felület bonyolultságától, az anyagmozgatás és a munkaterület körülményeitől, ezért mindenképp érdemes helyszíni felmérés keretein belül pontosítani az igényeket.

Ha már pontosan tudja, hogy milyen méretű és kialakítású tetőtér beépítésre van szüksége, kérjen azonnali on-line árajánlatot űrlapunk segítségével!

AJÁNLATKÉRÉS

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Ha felkeltettük érdeklődését, keressen meg minket elérhetőségeink egyikén, vagy használja lentebb megtalálható kapcsolati űrlapunkat

Ablak Arzenál Kft.

Árajánlatkérés +36 30 354 6221
1042 Budapest Kemény Gusztáv utca 6.

Adószámunk: 25345841-2-41

Cégjegyzék szám: 01-09-209736

Email: info@ablakarzenal.hu

© 2023 Ablak Arzenál  Az oldal és minden azon megjelenő tartalom, illetve ezek jogainak kizárólagos tulajdonosa az AblakArzenál Kft.